Αποστολέας Θέμα: ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΝΕΜΕΣΙΣ  (Αναγνώστηκε 1021 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Nemesis_Admin

  • Administrator
  • Newbie
  • *****
  • Μηνύματα: 3
    • Προφίλ
ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΝΕΜΕΣΙΣ
« στις: Ιούνιος 12, 2019, 01:10:05 μμ »
ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ NEMEΣΙΣ

Σκοπός της ΝΕΜΕΣΙΣ είναι η ελεύθερη συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων σε θέματα κοινωνικού προβληματισμού και καθημερινότητας, όπως παιδεία, επιστήμη, εργασία, πνευματικότητα, υγεία, ψυχαγωγία, πολιτισμός, πολιτικές μεταρρυθμίσεις, πρόνοια, καινοτομία και έρευνα, πράσινη ενέργεια, ενεργειακή και διατροφική αυτονομία κτλ, στο βαθμό που άπτονται θεμάτων που προάγουν τα απαραβίαστα και θεμελιώδη δικαιώματα του ανθρώπου και την κοινωνική ειρήνη και ευημερία.

Σεβόμενοι την ελευθερία του λόγου και το αναφαίρετο δικαίωμα στην ελεύθερη έκφραση του καθενός, όντες ευαίσθητοι προς αυτό και με γνώμονα την προαγωγή ελεύθερων και ποιοτικών διαλόγων, προβαίνουμε στην θέσπιση των κανονισμών της αγοράς, με στόχο τον ανεμπόδιστο διάλογο και το όσο το δυνατόν υψηλότερο επίπεδο συζητήσεων.

Βασική μας επιδίωξη αποτελεί η ύπαρξη δυνατότητας ελεύθερης έκφρασης για την καθεμία και τον καθένα, έκφρασης ανεμπόδιστης από οποιονδήποτε περιορισμό, φραγμό ή αναστολή, κάθε άποψης, θέσης ή γνώμης, άσχετα από την υποκειμενική ή αντικειμενική ακρότητα που θα την χαρακτηρίζει, με μόνη υποχρέωση τον σεβασμό στα δικαιώματα των μελών, φίλων και επισκεπτριώνών της κοινότητάς μας.

Δικαιώματα μελών, φίλων και επισκεπτριών-ών της κοινότητας.

Κάθε μέλος, φίλη-ος και επισκέπτρια-ης της κοινότητάς μας, δικαιούται και έχουμε υποχρέωση να σεβαστούμε το δικαίωμά του,

1. Να διαβάζει σχόλια που σχετίζονται με το θέμα της συζήτησης και να μην βρίσκεται δυσάρεστα αντιμέτωπος με άσχετα σχόλια, σε σημείο ώστε να χάνεται το νόημα και να δυσχεραίνεται η ανάγνωση και παρακολούθηση του θέματος.

2. Να βρίσκεται μπροστά σε κόσμια σχόλια και τοποθετήσεις, απαλλαγμένα από ύβρεις και ειρωνείες, τα οποία κατά συνέπεια θίγουν συμμετέχουσες και συμμετέχοντες της κοινότητάς μας, είτε αυτά στρέφονται άμεσα σε φυσικά πρόσωπα, είτε έμμεσα, προσβάλλοντας κοινωνικές ή άλλες ομάδες διαφορετικών πεποιθήσεων ή αντιλήψεων, εθνικότητες ή μειονότητες.

3. Να διαβάζει σχόλια και αυστηρές ενίοτε κριτικές στις ιδέες, όχι όμως στους ανθρώπους. Συγκεκριμένα, κάθε μέλος, φίλη-ος και επισκέπτρια-ης της κοινότητάς μας, δικαιούται και έχουμε υποχρέωση να σεβαστούμε το δικαίωμά του, να βρίσκεται ναι μεν μπροστά σε άσκηση αυστηρής ενίοτε κριτικής των ιδεών, αιτιολογημένων όμως στοιχειωδώς με την παράθεση των κατ’ ελάχιστο απαιτούμενων ενδείξεων, στοιχείων ή τεκμηρίων και αποφεύγοντες την άσκηση οποιασδήποτε κριτικής στους ανθρώπους που εκφράζουν αυτές τις ιδέες.

4. Δικαιούται να πληροφορείται για την προέλευση οποιασδήποτε τοποθέτησης η οποία αποτελεί αντίγραφο προγενέστερης δημοσιευμένης άποψης, μέσα από την παράθεση της πηγής του αρχικού κειμένου.

5. Προπαντός έχει το δικαίωμα της προστασίας των προσωπικών του δεδομένων και της μη κοινοποίησης αυτών χωρίς την έγκριση και αποδοχή από μέρους της/του. Προσωπικά δεδομένα θεωρούνται κάθε είδους πληροφορίες που έχουν σχέση με το πρόσωπο, τις οποίες δεν έχει κοινοποιήσει το ίδιο μέσα σε αυτήν την κοινότητα.

6. Η μη τήρηση των στοιχειωδών υποχρεώσεων και η καταπάτηση των δικαιωμάτων των άλλων, όπως αυτά υποδεικνύονται στα άρθρα 1-5, θα έχουν ως δυσάρεστη συνέπεια την προσωρινή φραγή και σε ακραίες περιπτώσεις την μόνιμη διαγραφή από την κοινότητά μας.
« Τελευταία τροποποίηση: Ιούνιος 13, 2019, 12:34:27 μμ από Rose »